Dokument https://www.accountzen.com/007/indent.html, je prijevod i može sadržati pogreške. Originalni službeni dokument može se vidjeti na https://www.w3.org/Style/Examples/007/indent.html. Pogreške možete prijaviti na moj e-mail matthewjon75@yahoo.com
Cabins For Sale in Gatlinburg TN Log Cabins For Sale in Tennessee www.clearwaterbeachflcondos.com

Web Style Sheet
CSS: Savjeti i trikovi

(This page uses CSS style sheets)

Uvučen stavak

Ajfelov toranj

Maketa Ajfelova tornja u parku Mini-Francuska

Ovdje je nešto jednostavno: uvući prvi red svakog stavka. Za mnoge ljude je to lakše za čitati od praznog prostora izmedju stavaka, osobito kod dugih tekstova, a to također dozvoljava da se prazan prostor zadrži za važnije prekide.

Ovdje je trik da se uvuku samo stavci koji prate druge stakve. Prvi stavak stranice ne treba biti uvučen, kao ni stavci koji prate dijagram, zaglavlje ili nešto drugo što je odmaknuto od teksta. Zapravo, pravila su vrlo jednostavna:

p {
  margin-bottom: 0 }
p + p {
  text-indent: 1.5em;
  margin-top: 0 }

Ovo uvlači prvi red samo onih stavaka koji prate neki drugi stavak. Ovo također suzbija prostor ispod svih stavaka i iznad uvučenih stavaka. Ipak u praksi će vam još uvijek trebati iznimke.

U ovoj stranici, primjerice, ima P elemenata koji su korišteni kao opisi slika (vidi primjer "Slike i opisi" ). Mi smo ih centrirali tako da oni ne bi trebali biti uvučeni. Prosto pravilo 'p.caption {text-indent: 0}' će se pobrinuti za to. Možete vidjeti da smo mi doista i primjenili to pravilo u ovom primjeru.

Mi sada možemo koristiti razne količine bijelog prostora između stavaka da bi naznačili važne prekide u tekstu. Hajdemo odrediti tri različite klase: stb (mali tematski prekid), mtb (srednji tematski prekid) i ltb (veliki tematski prekid). Mi smo ovome stavku dodali klasu stb, te možete vidjeti posljedice.

p.stb { text-indent: 0; margin-top: 0.83em }
p.mtb { text-indent: 0; margin-top: 2.17em }
p.ltb { text-indent: 0; margin-top: 3.08em }

CSS Valid CSS! Valid HTML 4.0!

Bert Bos
Dokument sastavljen 17 siječnja 2001
Posljednja izmjena $Data: 2009/02/03 14:39:10 $GMT